22 septembrie 2005

Noutăţi


Ieri am primit prima evaluare, de la A.M.S Atlantic, a costurilor mutării. Cu permisul de parking pentru container şi elevatorul exterior, care va coborî cutille de pe balcon pe trotuar, suntem la 6250 euro. La aceştia se adaugă 3% din valoarea declarată a conţinutului, pe care trebuie să o decidem. Vom depăşi deci bugetul alocat de departament.

Aştept a doua evaluare de la Crown si sper de la Schneider, care este bazat in Stuttgart, care au trimis aici acelaşi partener pentru a evalua volumul, înainte de a lua o decizie. Schneider avea cea mai bună ofertă. dar Crown sunt cei mai cunoscuţi si se pare serioşi.

Azi dimineaţă a sosit un email de la responsabila secţiei franceze de la şcoala unde dorim sa mearga fetiţele. Amândouă sunt acceptate : I. in year 2 (care correspunde clasei I) si K. în year 1, care corespunde une Vorklasse germane sau unui an pregătitor. Vor merge la Richmond Road school care este la 10 minute de centru (15 de universitate) şi vor avea 4 zile pe săptămînă ore în franceză şi o zi în engleză. Mme V. responsabila secţiei, propune să le ia din noiembrie cînd ajungem, ca să îşi cunoască clasa, colegii şi sa se poată întâlni cu ei in timpul vacanţei de vară. Se pare că în mod voluntar copii pot fi înscrişi la un program suplimentar de lectură în engleză, de 30 minute pe zi în timpul anului şcolar. Madame V. afirmă că există programe excelente pentru învăţarea englezei pentru copiii nou sosiţi la Auckland. Mesajul ei a fost foarte amabil şi era evident ca soarta copiilor o precupă.

Probabil că, o dată ajunşi la Auckland ne vom oferi 2 săptămîni de vacanţă pe plajele şi colinele de pe Waiheke. Apoi poate că fetele vor merge două săptămîni la şcoală, înaintea vacanţei mari, care ţine din 20 decembrie pînă în 6 februarie. Oricum, şcoala e numai de dimineaţă.

Astăzi încerc să îmi fac un CV orientat limbi străine, ca să postulez oentru un job de prof de franceză într-o şcoală de limbi pentru adulţi. Tot azi trebuie trimis şi contractul lui P., semnat. Iar mâine cred că merg la ambasadă.

Niciun comentariu: