25 octombrie 2006

De toate

In ultimele saptamani la Auckland e rece. Spre deosebire de inceputul de septembrie, cand a fost vara, acum ploua destul de mult iar cand nu ploua abia avem 16-17 grade amarate. Sper sa nu fie de rau augur pentru vara care se apropie, dar vremea mi se pare pe dos decat in Europa: sus acolo la unii dintre voi e vara indiana, cu temperaturi superbe pentru sfarsitul lui octombrie si noi ne congelam, cand anul trecut pe vream aceasta oamenii se balaceau.

Fetele au avut doua saptamani de vacanta de toamna, pana in 10 octombrie, iar acum le mai raman 7 saptamani de scoala inainte de vacanta mare (de 7-8 saptamani). Dupa vacanta au inceput sa mearga la after school, program cu plata care are loc in curtea scoli si unde se joaca cu alti copii. Aceasta ne permite lui P. si mie sa lucram pana la 4:30 dupa-amiaza in zilele cu pricina, iar lor sa se joace mai mult, dupa scoala.

Luni a fost Labour Day,zi libera aici in amintirea instaurarii zilei de lucru de 8 ore in Noua Zeelanda, si am petrecut-o pe langa casa, incercand sa nu ne lasam udati de ploaie (cea ma mica tura in gradina sfarsea sub un ropot).

Marti a fost prima mea zi de lucru cu contract de 80% de norma. Pana acum lucram intre 60% si 75%, uneori 85%, in functie de cat era nevoie. 80% a fost decizia mea, deoarece imi permite un echilibru destul de bun intre munca de birou si cea de acasa. Insa trebuie sa recunosc ca uneori ajung stoarsa casa si dupa ce hranesc fetele (la scoala nu e cantina) si am nevoie de o jumatate de ora de siesta.

In fine, in plan domestic, suntem in plin razboi contra limacslor. Anul trecut doi arici locuiau undeva in gradina (unde or fi plecat si de ce? mi-ar fi placut sa fac cunostinta cu ei!!) asa ca nu am avut probleme, aricii fiind mari mancatori de limacsi. Insa de cateva saptamani ne intra bestiolele in baie. Ieri noapte am gasit doi pe jos (dimineata gaseam, sistematic, urme pe mocheta din hol si am decis sa ii vanez) iar cand m-am uitat pe chiuveta, un monstru imens, de aproape 8 centimetri in lungime si doi in diametru) era incolacit pe robinetul de apa rece: regele limacsilor, ce mai. Crede ca vin prin evacuarea de la chiuveta, asa ca va trebui sa luam masuri. Diverse persoane mi-au sugerat zat de cafea, naftalina, hipoclorit in gel si alte minuni mai mult sau mai putin ecologice insa cred ca voi sfarsi prin a suna la Pest control (societati de control a parazitilor).

22 octombrie 2006

11 luni

Au trecut deja 11 uni de cand am ajuns in tara kiwi. Nenumarate au fost schimbarile, bucuriile si tristetile prin care am trecut. Am gustat din tristetea de a fi departe de cei dragi din Romania, in momentele dificile, si durerea e inca prezenta. Distanta este probabil dimensiunea cel mai greu de suportat, iar faptul de a nu putea sa sarim intr-un avion sau tren in mai putin de 24 de ore cand este nevoie mi se pare lucrul cel mai dificil, in momentul de fata.