14 ianuarie 2006

O zi normala ?

Astazi nu am desfacut cutii, nici nu am asamblat mobile, nici nu a trebuit sa ma ocup incontinuu ca fetitele sa nu il deranjeze pe P., care lucra acasa. Fetele joaca football in gradina cu tatal lor si am in sfarsit timp sa scriu. Probabil tintarii s-au dezlantuit deja, dar presupun ca trupa se misca suficient de repede ca sa nu fie piscati prea rau.

O sambata kiwi, cum sper ca vor mai fi multe altele.

Sintem de o saptamina in casa noastra dar inca oositi. Saptaminile de intermezzo nu au fost usoare, nici nu au insemnat odihna pe care o sperasem. Containerul a sosit acum 8 zile iar oamenii ne-au lasat cu majoritatea mobilelor nemontate. P. a montat tot, cu exceptia patului mare, de care m-am ocupat eu, si mai ramane dulapu fetelor. Mai trebuie sa gasim un mijloc de a conecta masina de spalat vase, sa cumparam o maasa si un umbrar in gradina si un leagan pe care Mamie doreste sa il ofere fetelor.

Ne simtim foarte bine in noua casa. E spatioasa (ceva mai mica decit apartamentul de la Berlin, dar are o camaruta in plus unde ne-am instalat un birou) iar gradina e foarte placuta. Seara miroase a miere .. parfumul rozmarinului se combina cu cel al unei iedere foarte parfumate, cu flori roz pal, care a crescut in gardul viu.

Pe strada, cum iesi la plimbare in fata fiecarei curti miroase altfel... parfumuri diverse de flori si arbusti. Fetele sunt incantate de multimea de arbusti de hibiscus pe care ii vad. Probabil ca oi cere si eu lastari, vecinilor. Noi avem un grapefruit si un nectarin, foarte batrani, in gradina, ceva floricele, iar P. vrea sa planteze doi banani. Fetele au un spatiu ingradit de 2m/1m unde pot sa gradinareasca (locatarii precedenti pusesera legume). Vom pune citeva seminte de floarea soarelui.

Auckland-ul ne place mult, insa se poate sa fie doar simpla faza a 'lunii de miere' care caracterizeaza sosirea intr-un nou loc. Insa pana acum nu am intalnit expatriati nefericiti de viata lor la Auckland, deci sunt sperante sa fie bine.

Le weblog francophone a déménagé

Pour tous ceux qui se demandaient ou étaint passés les textes en francais : afin d'
assurer une cartaine cohérence, je vais continuer a poster en francais sur un Carnet Kiwi francophone