01 aprilie 2007

1 Aprilie

Nici o pacaleala de 1 Aprilie, in afara vremii care fuge si tace. Nici nu stiu unde a trecut luna Martie. Fetele vor avea in curând vacanta de toamna, care începe aici in Vinerea Mare. Miercuri P. va termina predatul pentru semestrul acesta (si in principiu si pentru anul academic, daca nu vor fi noutati pentru postul lui). Ne asteapta deci 5 zile de concediu de sarbatori plus inca ceva zile pentru fiecare din noi, in scopuri de girls-sitting.
Saptamana aceasta am avut un uragan (ciclon) de gradul I, Becky, care a turnat peste 45 de centimetri de apa in unele zone de la nord de Auckland, in mai putin de 36 de ore. Meteorologii au spus ca este un eveniment probabil o data la 150 de ani (inundatiile au fost in unele locrui spectaculare fara nici o pierdere umana). In ciuda caselor construite pe piloni, foarte putine locuinte au fost duse de ape. Se pare insa ca, o data cu incalzirea climei, asemenea ploi torentiale vor fi tot mai frecvente. Noi nu am fost afectati, la Auckland, desi joia trecuta, pe la ora 2 dupa-amiaza, m-am crezut la Berlin: afara era noapte ! Soarele insa a iesit din nori ceva mai tarziu iar apoi a continuat sa ploua, timp de mai bine de 24 de ore.
Acum vreo 3 saptamâni a avut loc, undeva in mijlocul insulei de Nord, la 400 km de Auckland, un lahar* : un lac format in craterul uni vulcan a rupt malul format n od natural si apele acide si calde s-au scurs pana la mare (la 250 de Km de vulcan).
Cam asta e clina noastra kiwi : mereu avem surprize !

Fetele au avut un trimestru destul de bun la scoala. Ieri I. a fost invitata la aniversarea colegei lor, Georgia. de data aceasta, Nadia le-a organizat o Fear party, o petrecere infricosatoare. Intre alte aventuri, copiii au fost rugati sa caute serpisori si paianjeni (de plastic) intr-o farfurie umpluta cu firsca, folosindu-se numai de nas. Brrrr.

Astazi copiii de la scoala si din grupurile de joaca franceze au fost invitati la o vanatoare de oua de ciocolata, organizata de parinti in campusul unuia dintre colegiile tehnice din oras. In program au avut sarit intr-un castel gonflabil, pictatul fetei, tras la tinta cu mingi de tenis intr-un munte de cutii de conserve goale, pescuti cu undita intr-un lighean cu jucarii si alte mici aiureli. In meniu, picnic adus de acasa (de care mai nineni nu s-a atins) si gaufres (waffles in engleza), un soi de desert belgian care seamana cu o clatita groasa si extrem de pufoasa, preparata intr-o presa speciala, care ii da o forma de fagure.

La vânatoarea de oua, K trebuie ca si-a pus in functiune detectorul (infailibil) de dulciuri (cel care face ca acasa toate dulciurile trebuit ascunse in dulapul cel mai inaccessibil) si a gasit un cosulet intreg de oua de ciocolata si alte bomboane. Cand vânatoarea s-a terminat, insa, si am descoperit ca unele fetite nu au gasit nici un ou, a treuit sa o rugam sa imparta cu alti copii, ceea ce a facut, de voie de nevoie. Pe I. nu trebuit sa o roage nimeni, pentru ca a oferit spontan majoritatea recoltei, si si-a pastrat un singur ou. K. insa, a fost ultima care a renuntat la vânatoare de oua si a trebuit sa o extrag dintr-un sant, unde pornise la cautat oua cu baietii din clasa a 4-a. Fetele au fost foare incântate sa descopere cine a jucat rolul iepurelui de Paste (de talie umana, Iepurele), asa ca a trebuit sa le povestesc ca vânatoarea de astazi a fost numai o repetitie, deoarece oricum Pastile sunt numai intr-o sâptamâna.

Spor la preparative, tuturor !








*cuvant indonezian care inseamna apa noroioasa