14 aprilie 2006

Vacante

De astazi fetele au 12 zile de vacante. I. a incheiat cu bine primul trimestru de scoala (aici sunt 4 trimestre), iar K. un trimestru agitat.

Maine ii vizitam pe R. si L. pe Waiheke, duminica ne odinim, luni avem musafiri iar de marti incolo vrem sa alternam piscina cu vizite la gradina zoologica si cu vizite in oras. Fetele nu cunosc inca orasl si as vrea sa vizitam putin.

*

***

Articolul despre Auckland pe locul al cincilea in lume la calitatea vietii - despre care scriam in 10 aprilie - a suscitat zeci (poate sute ?) de scrisori de protest trimise ziarului NZreo 20 de trasee diferite, care acopereau tot oraul s Herald. Auckandezi get-beget sau proaspat instalati au spus tot acelasi lucru : cei care a facut ancheta si clasamentul cu siguranta nu au trait in Auckland. Ceea ce inseamna ca este mult loc de mult mai bine.

Am primit saptamana aceasta un fel de ziar-circulara trimis locuitorilor din partea consiliului municipal...in care erau descrise proiectele pentru a imbunatati transportul in comun. Pana in 2008 orasul vrea sa cumpere trei trenuri si sa renoveze 13, dupa ce tocmai a suprimat o linie de tren. Cand ma gandesc la Berlin care pentru aceeasi suprafata si aproximativ acelasi numar de locuitori are trenuri urbane (S-Bahn) din 10 in 10 minute, pe 20 de trasee diferite, mi se face un pic rusine cu orasul nostru unde aproape ca nu rezisti fara masina.

Dar destula miorlaiala. Nu am decat sa imi fac permisul de conducere, ca si orice kiwi care se respecta.

Niciun comentariu: